Noora Ikosen mielestä Brasiliaa tulisi painostaa poliittisesti sademetsäkysymyksessä.

Brasilian sademetsäpalot koetaan vakavana uhkana globaalille ilmastolle — “Koko maailman pitäisi tehdä yhdessä jotain”

Painostaminen ja sammutusapu nähdään vaikuttamiskeinoina boikottia tehokkaampina.

Tampereella tehdyn gallupin mukaan ihmiset ovat huolissaan Brasilian sademetsäpalojen vaikutuksista ilmastoon. Amazonia on tämän vuoden aikana tuhoutunut ennennäkemättömän paljon. Viikkoja kestäneiden laajojen metsäpalojen tarkoitus on raivata tilaa viljelyksille ja laitumille. Tamperelaisten mielestä Suomen tulisi painostaa Brasiliaa poliittisesti esimerkiksi kauppasaarron avulla ja tarjota sammutusapua.

Brasilian osoittaminen etusormella ei auta mitään. Koko maailman pitäisi tehdä yhdessä tilanteelle jotain

Toni Pakkanen

Brasilialaisia tuotteita kuitenkin boikotoi harva vastaaja. Vastaajat suosivat mieluiten Suomessa tuotettua ruokaa. Elintarvikkeissa tärkeinä pidetään myös elintarvikesertifikaatteja, kuten luomua ja Reilua Kauppaa.

Noora Ikonen
Toni Pakkanen
Jesse Sydänmäki

Mitä asiantuntijat sanovat sademetsäpalojen vaikutuksista? Lue uutinen täältä.