Teekalenteri K-supermarketin valikoimassa.

Joulukalenterit ilahduttavat aikuisiälläkin – “Valikoiman runsaus teestä leluihin ja sipseihin asti vastaa ajan haasteisiin, kun mikään ei riitä”

Joulukalenterit kuuluvat kiinteänä osana lukuisien suomalaisten jouluperinteisiin, ja monilla on niistä rakkaita lapsuusmuistoja. Millaiset kalenterit vetävät puoleensa nykyään, ja mitä mieltä ollaan valikoiman laajuudesta?

Moreenimedia lähti Ratinaan selvittämään ihmisten joulukalentereihin liittyviä perinteitä ja muistoja. Gallupiin vastasivat Leena Sarvi, Juho Riponiemi ja Mikko Mäkelä.

Joulukalenterit kuuluivat kaikilla vastaajilla jo lapsuuden joulunodotukseen, ja he kaikki availevat yhä joka vuosi kalenterin luukkuja. Suuresta valikoimasta huolimatta tutut kuva- ja suklaakalenterit houkuttavat eniten.

– Mieheni kysyi, aionko ostaa koirillenikin joulukalenterin. En aio, sillä ne vaatisivat avaamaan joka luukun peräjälkeen, Leena Sarvi naurahti.

Joulukalenterit merkitsevät vastaajille joulunodotusta ja perinteiden ylläpitoa.

– Sellaista lapsuudeniloa ja odotusta se kai edustaa, Mikko Mäkelä muotoili.

Leena Sarvi
Juho Riponiemi
Mikko Mäkelä

Kuuntele koko joulukalenteri-gallup tästä:

Lue gallup täältä.

Miten perinteiset kalenterit pärjäävät kovassa kilpailussa? Mitä joulukalenterit merkitsevät suomalaisille? Lue uutinen täältä.