Otto Peltokankaan ja Vilma Seppäsen mielestä Tampereen teatteriohjelmisto on monipuolista.

“En tiedä, onko se puhelimesta saatava viihde sitten vaan liian helppoa” – Teatteri ei kuulu nuorten säännöllisiin aktiviteetteihin

Moreenimedian gallupiin vastanneet yliopisto-opiskelijat kertovat käyvänsä teatterissa vain satunnaisesti. Kiinnostusta kulttuurimuotoa kohtaan on, mutta lippujen hinnat ja vaihtoehtoisten aktiviteettien helppous ovat syitä vähäiselle teatterin kulutukselle.

Teatterissa käyminen ei ole nuorten aikuisten ensisijainen vapaa-ajanviettotapa, mikä näkyy teattereiden katsomoissa. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2021 teatterissa kävi eniten 45–64-vuotiaita.

Moreenimedia lähti selvittämään, kuinka usein nuoret yliopisto-opiskelijat käyvät teatterissa. Kaikki gallupiin vastanneet kertoivat käyvänsä teatterissa korkeintaan kaksi kertaa vuodessa.

Gallupiin vastasivat viestintää opiskeleva Kaisa Moilanen sekä kirjallisuustieteitä opiskelevat Vilma Seppänen ja Otto Peltokangas. Heistä jokainen on kiinnostunut teatterissa käymisestä, mutta lippujen korkeat hinnat nousevat keskeisimmäksi esteeksi säännölliselle vierailulle. Toisaalta teatteria ei aktiviteettina edes pohdita aktiivisesti.

– Ehkä tulee harvemmin kulutettua tällaisia kulttuurimuotoja, kuten käytyä elokuvissa tai teatterissa. En tiedä, onko se puhelimesta saatava viihde sitten vaan liian helppoa, Moilanen pohtii.

 

Kaisa Moilanen

 

Otto Peltokangas ja Vilma Seppänen

 

Lue gallup tästä

Kuuntele gallup tästä:

Mitä Tampereen Teatterin myynti- ja markkinointipäällikkö sekä näyttelijäopiskelija Tampereen yliopistosta sanovat aiheesta? Lue uutinen tästä